Du er her: HjemNyheterHildegunn Brattvåg blir nestleder i Sunne kommuner

Sunne kommuner starter året med en ny ansatt! Hildegunn Brattvåg blir nå en del av teamet, og skal fungere som nestleder i sekretariatet.

Hun har erfaring fra både kommune, stat og organisasjonsliv, med blant annet 10 år i Helsedirektoratet bak seg. Her hadde hun ansvar for flere ulike satsinger, deriblant Program for folkehelsearbeid. Hennes seneste stilling var i Oslo kommune, hvor hun jobbet med å lage Oslos nye folkehelsestrategi.

Nå ser hun frem til å ta fatt på sin nye stilling i Sunne kommuner.

– Jeg gleder meg til å jobbe tett på et bredt spekter av kommuner og fylkeskommuner i hele landet som vil noe mer med sitt folkehelsearbeid, sier Brattvåg.

Opptatt av å koble folkehelse og bærekraft

Etter mange år i folkehelsefeltet har hun fått god innsikt i problemstillingene som må tas tak i for å oppnå god helse og livskvalitet for alle. Brattvåg har mange ideer og mye hun har lyst til å gjøre.

– Derfor er det veldig spennende at det i Sunne kommuner er kort vei fra idé til handling, og at vi sammen med medlemmer kan få til ting fort, sier hun.

– Noe av det jeg er veldig opptatt av er hvordan vi kan koble folkehelse og bærekraftagendaen i mye større grad. Både sosial bærekraft, men også økonomi, klima og miljø – det blir helt nødvendig fremover.

Vi må bli bedre til å samarbeide på tvers, og ikke minst se på hvordan vi kan formidle til politikerne hva folkehelse er og hvordan de kan prioritere det.
Hildegunn Brattvåg.

Vil gjøre folkehelsearbeidet mer konkret

Brattvåg er alltid opptatt av å få frem ny kunnskap, og motiveres stort av å legge til rette for gode faglige diskusjoner.

–  Mye av den kunnskapen vi trenger finnes allerede ute blant folk, vi må bare sikre at den kommer frem og blir tatt i bruk, mener hun.

– Og så synes jeg det er veldig gøy å kunne bidra til at det litt abstrakte og kompliserte folkehelsearbeidet blir lettere og mer konkret å jobbe med. Her kan Sunne kommuner bidra, og jeg gleder meg til å bli en del av dette arbeidet.

Daglig leder i Sunne kommuner, Vigdis Holm, er svært fornøyd med at Brattvåg skal være med å utvikle nettverkssamarbeidet fremover.

– Hun har opparbeidet seg verdifull kompetanse og nyttig erfaring som vil komme til stor nytte for oss i sekretariatet og for medlemmene våre. Vi gleder oss til å ta nettverket til nye høyder sammen med henne, sier Holm.