Du er her: HjemKunnskapslaboratorietSmaksverkstedet

Sunne kommuner samarbeider med den sosiale entreprenøren Folkelig om å tilby helsefremmende og sosialt utjevnende aktiviteter i flere norske kommuner. Gjennom avtalen har blant annet Sunne kommuners medlemmer fått tilbud om å teste ut kurset Smaksverkstedet med rabatt.

Lavterskeltilbud for barn og unge

Smaksverkstedet er et tilbud for barn og unge etter skoletid, hvor de lærer å lage næringsrik og bærekraftig mat fra bunnen. Kursets viktigste formål er å skape matglede, og har derfor et stort fokus på lekimprovisasjon og felleskap.

– For oss handler det om å skape økt nysgjerrighet for ny mat, og vi ser at mange av deltakerne etter hvert tør å smake på nye råvarer, sier Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig.

For Marthinsen er det viktig å gi barn et sunt forhold til mat og gjøre dem tryggere på kjøkkenet. Samtidig er Smaksverkstedet også en viktig møteplass og inkluderingsarena.

– Det handler også om at de unge har et sted å være sammen og få nye venner.

Smaksverkstedet foregår på skolen eller fritidsklubber og krever lite utstyr. Derfor når kurset ut til så mange.

Folkelig jobber for at deres tiltak er langsiktige og forebyggende, og er opptatt av at deltakerne sitter igjen med noe i etterkant. Dette lykkes Smaksverkstedet svært godt med, mener Ingvild Little, daglig leder i Sunne kommuner.

– Folkelig har et eksplisitt fokus på å utjevne sosiale helseforskjeller, og jobber godt sammen med kommunene. Derfor er deres aktiviteter mitt i blinken for våre medlemmer.

Smaksverkstedet er et kurs som går over 10 uker og målgruppen er barne- og ungdomsskoleelever. Kommuner har mulighet til å teste ut prosjektet før de inngår en endelig avtale.

Er du interessert i få Smaksverkstedet til din kommune? Les mer om initiativet her!